bannerconceptlarge3

Vakantieprojecten van het Rode Kruis

Jij gaat op vakantie. Anderen ook?
   
Vakantie voor iedereen? Voor heel wat kinderen is dit helaas geen realiteit. Financiële of familiale omstandigheden zorgen ervoor dat zij niet op vakantie kunnen tijdens de zomer. Ook kinderen die in een opvangcentrum voor asielzoekers wonen, krijgen die kans niet.  Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en Speelweken voor kinderen in opvangcentra. Zo kunnen ook zij genieten van een weekje vol speelplezier en hebben zij stoere vakantieverhalen om aan hun klasgenootjes te vertellen.
 
Ook mensen met een handicap of ziekte verdienen een vakantie. Rode Kruis-Vlaanderen organiseert voor hen Aangepaste vakanties. We proberen de vakantieganger en zijn/haar mantelzorger een zorgeloze vakantie te bezorgen.
 
Word je 18 jaar of ben je al ouder?
Heb je zin in een nieuwe en intense uitdaging?
Entertain je graag kinderen en speel je zelf ook nog graag?
Of roer je liever in de kookpotten en zorg je voor ronde buikjes aan tafel?
Ben je een sociaal iemand en wil je anderen een fijne vakantie bezorgen?
 
Dan ben jij de persoon die we zoeken!
 
Wil je graag meer informatie over één van deze vakanties?
Neem een kijkje op www.wordvrijwilliger.be of contacteer de verantwoordelijken.
 
Voor de Speelweken: Jeugd Rode Kruis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015/44 35 70
Voor de Vakantiekampen: Joke Mannekens/Sofie Vehent, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015/44 35 11
Voor de Aangepaste vakanties: Katia Cousin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 015/44 35 10

rk

Sacred Travel PhD Scholarship

The Emergence of Sacred Travel (EST) project is pleased to announce a fully-funded PhD studentship. Applicants should propose a dissertation project that relates to the overall theme of pilgrimage and sacred movement in the ancient world (Greek, Roman, and/or Late Antique/Early Christian), focusing in particular on its material and visual dimensions. A theoretically-informed project with a comparative scope as well as broad geographical or chronological coverage is especially desired. The deadline for applications is 1 October 2013.

The full call is available here: http://talent.au.dk/phd/arts/open-calls/phd-call-118/

For more information on EST, please visit www.sacredtravel.dk

Kiesweek 2013

In de derde week na de paasvakantie, nl. van zondag 28 april tot donderdag 2 mei vindt Alfa's jaarlijkse kiesweek plaats. Tijdens deze week is het de bedoeling dat de opkomende teams van vice & praeses jullie overtuigen van hun kunnen. Het team dat de verkiezingen wint, zal het komende jaar Alfa leiden. 


Naast kandidaat-vice en kandidaat-praeses, die als team opkomen, worden ook de andere functies verkozen. Wie mag er zich kandidaat stellen voor zo'n functie?

  • iedereen die volgend jaar student is in de bachelor-masteropleiding Archeologie en/of de SLO AKM
  • indien je geen student bent in de bachelor-masteropleiding Archeologie en/of de SLO AKM, maar nog wel student blijft, moet je goedgekeurd worden met een 2/3e meerderheid van het huidige praesidium. Je dient je kandidatuur ten laatste 1 week voor de verkiezing schriftelijk in bij het praesidium.

Al wie zin heeft om volgend jaar een functie binnen Alfa uit te oefenen, dient zijn/haar kandidatuur te mailen naar, en dit ten laatste voor maandag 22 april.

Al wie zijn kandidatuur indient, wordt verwacht op het kiesdebat op woensdag 1 mei om 20u (lokaal volgt nog). Wie de visies van de verschillende functies eens wilt horen of wie er nog wat vragen heeft voor een bepaalde functie, is eveneens meer dan welkom op dit debat.

Op donderdag 2 mei zal de stemming plaatsvinden. Elke student archeologie kan tussen 11u en 19u komen stemmen op onze perma (2e verdiep boven de fak). Vergeet zeker je studentenkaart niet mee te nemen!


Al wie nog vragen heeft bij het verloop van de verkiezingen of over de verkiezingen zelf mag  altijd een mailtje sturen.

Preparee: het Interfacultair Improvisatietoernooi

Preparee eindigt  dit academiejaar traditiegetrouw met een afsluiter om U tegen te zeggen: het interfacultair improvisatietoernooi! Op woensdag 1 mei vatten we de koe bij de horens, kijken we het paard in de bek en verdrinken zeker en vast een of ander kalf. Dit keer nergens anders dan in de Parthenonzaal (MSI 03.18). Wees er als de kippen bij en stem jouw faculteit naar de overwinning! Tickets zoals altijd te bestellen via www.preparee.be. Het belooft een beestige avond te worden, rrrauwtsj...
Vind ons ook op Facebook

Login

Hier kun je inloggen voor het forum en de Alfa shop.

Kalender